Farma Vale Do Sol se nachází v údolí Eloi Mendes a má ideální polohu pro pěstování kávy. Půdy jsou zde úrodné s průměrným pH 6,0. Rozlohu má 75 hektarů a od roku 2008 ji obstarává rodina Garciů, kteří jsou třetí generací pěstitelů. Tradičně se v jejich rodině studuje zemědělské inženýrství s konkrétním výzkumem rozmnožování a výživa rostlin, se zvláštním zaměřením na prořezávání a produkci. Zavedli používání organických hnojiv, výsadbu původních ovocných stromů např. banánovníky, které mezi řádky pomáhají udržet zdravou půdu a zabrání tak erozi. Na jejich farmě také praktikují letitou praxi prořezávání rostlin, čímž pomáhají k posílení rostlin a výrazně tak snižují jejich náchylnost k chorobám. Než se rodina Garciů stala vlastníky farmy, patřila 4 bratrům a jejich rodinám. Pro Garcie bylo prioritou se o tyto rodiny starat a respektovat historii farmy. Dodnes tedy všichni bratři pracují na každodenním chodu farmy, jejich manželky jsou také zaměstnány během sklizně, aby pomohly s objemem práce. Každý rok na konci sklizně jejich rodiny obdrží bonus při prodeji kávy. V letech 2009-2010 Garciovi rodinám přestavěli dělnické domy, aby jim poskytovali lepší životní podmínky, dětem se denně hradí doprava do místní školy a zpět.
Tato káva je příjemně sametová, ideální tak pro příjemné vánoční chvíle.