V Ugandě byla v roce 2017 založena organizace The Coffee Gardens s cílem pěstování speciálních káv etickým způsobem a nabízením transparentního a přímého spojení mezi pěstiteli kávy a konzumenty. Kávová zrna jsou tak podle označených mikrošarží dohledatelná, z jaké farmy a od jakých pěstitelů pochází. Farmáři a jejich rodiny žijí 600 metrů nad stanicemi pro zpracování kávy, na pozemku pojmenovaném po vesnici Gombe. Jsou vyškoleni o správných zemědělských postupech, v pěstování kávovníků ve stínu stromů a lepších technikách sklizně kávových třešní. Během několika hodin od sběru jsou kávové třešně sneseny dolů na stanici v 50 kilových pytlích ,,běžci" – týmem více než 160 žen a mužů zaměstnaných z místní komunity, kde se poctivě třídí a zpracovává promytou metodou známou jako washed k pozdějšímu uvedení na trh. Kromě kávovníků se v Ugandě také hojně pěstuje kukuřice, proso, batáty, maniok, cukrová třtina, čaj, citrusy, tabák a v neposlední řadě také bavlna.
Káva má nádherné květinovo-ovocné tóny, se sladkým čokoládovým zakončením, ideální na espresso.