Tato káva pochází od farmáře Isacia Javiera Albira, který vlastní 87
hektarů farmy Agua Sarca v oblasti Dipilto v Nueva Segovia. 20 % hektarů
je divoký les, kterým protéká řeka, na zbytku jsou vysázeny kávovníky různých
odrůd. S pěstováním kávy se v Nikaragui začalo až v 19. století
a většina farmářů volí pěstování v souladu s přírodou a nechávají se
tak certifikovat jako Bio farmy. Kávové třešně se sbírají ručně, poté putují do
velkých nádrží s vodou, kde se protřídí (nezralá zrna plavou na hladině,
kdežto zralá se potopí) a následně promyjí, tím se zbaví dužniny. Pak se rozprostřou
na terasách a suší se na slunci 5-6 dní. Vzhledem k tomu, že je zde slunce
velmi silné, musí se zrna každé 3-4 hodiny obracet, aby byly rovnoměrně vysušeny.
Tato káva má výrazně větší zrna, než je běžná velikost, často se jim také
přezdívá Sloní zrna.
Naše nejacidnější káva, dokonalá na filtr.