Podoblast Kochere v oblasti Yirgacheffe má výrazná období vlhka i sucha, vytvářejí tak prvotřídní podmínky pro zpracování kávy, zejména pro šarži jako je tato. Etiopie je známá jako rodiště kávy, díky své obrovské kvalitě a jedinečnosti získává mezinárodní uznání pro svou neuvěřitelnou rozmanitost chutí. Zemědělské metody v regionu zůstávají z velké části tradiční a většina farem je také standardně ekologická. Farmáři v Yirgacheffe jsou drobní zemědělci, hnojiva a pesticidy používají jen velmi málo nebo vůbec. Káva je téměř kompletně kultivovaná, sklizená a sušená ručně. Výjimečná kvalita etiopské kávy je dána kombinací faktorů - kromě odrůd a pěstování, přispívají ke konečné kvalitě i způsoby zpracování a výrobní tradice.
Středně acidní káva, která umí vykouzlit skvostné ovocné espresso, vhodná i na filtr.