Etiopie Daanisa Organic

Ovocná

ZPRACOVÁNÍ: natural ( suchou metodou) 

DRUH: 100% arabika 

ODRŮDA: odrůdy JARC, místní odnože

OBLAST: Guji

NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 2000 až 2100 m.n.m.

CHUŤOVÝ PROFIL: černý čaj, borůvky, květiny, mléčná čokoláda, maliny

CUPPING SKÓRE: 89 

CHARAKTERISTIKA:  středně acidní káva, vhodná na alternativní přípravu jako je AeroPress, clever dripper, el. překapávač, french press, V60, vacuum pot nebo acidní espresso

Zvolte si variantu:

Cena od 98,00 Kč

Káva je pojmenována podle stromu Daanisa, který roste v oblasti Guji. Má charakteristický tvar deštníku, léčivé vlastnosti a hojně se využívá ke stavebním účelům. Vysazuje se poblíž kávovníků, protože jim tvoří stín. Oblast Guji má dostatek srážek a je označena jako strmý horský terén, díky tomu má perfektní podmínky pro pěstování kávy. Etiopie je známá jako rodiště kávy, díky své obrovské kvalitě a jedinečnosti získává mezinárodní uznání pro svou neuvěřitelnou rozmanitost chutí. Většina producentů v Etiopii jsou drobní zemědělci, kteří pokračují v pěstování kávy pomocí tradičních metod - většina kávy se pěstuje bez použití chemických hnojiv nebo pesticidů. Káva je téměř kompletně kultivovaná, sklizená a sušená ručně.

Káva s dokonale ovocnou chutí a vůní, na filtru harmonická.