Lobo
Guará je brazilské jméno pro vlka hřivnatého, velkého jihoamerického psa. Běžně
se vyskytuje v pohoří Cerrado, South Minas a Mantiquiera, tedy ve stejných
oblastech, kde se tato káva pěstuje. Sběr a třídění kávových třešní i na této
farmě probíhá ručně, aby byla zajištěna nejvyšší kvalita zrn. Tato káva je
fermentovaná, což znamená, že před fermentací farmáři zbaví bobule slupek a
částečně i dužiny. Uvolněná kávová zrnka putují do vzduchotěsných nádob.
Jakmile se samovolně spustí kvasný proces, dojde ke spotřebovávání kyslíku a
produkci oxidu uhličitého. Ten odchází z nádob ventilem a zároveň se uvnitř
mění tlakové podmínky. Během procesu je nutné bedlivě hlídat teplotu, vlhkost,
poměry cukru i pH. Když je fermentace dokončena, káva se z nádob vysype a usuší
obvyklým způsobem na afrických postelích, tím zachová její kvalita.
Káva je krásně vyvážená, s mírnou aciditou a chutí po červeném ovoci. Lahodná jak v espressu tak i filtrovaná.